חדר הקירור

 בית המרזח היה הראשון בארץ שהקים חדר קירור לבירות. בחדר הקירור שלנו נשמרות בטמפרטורה המושלמת חביות הבירה: מעל 30 סוגי בירה שנדחפות בלחץ גז דרך צינור ענק ומגיעות עד לברזי הבירה מהם הן נמזגות אליכם צוננות וטריות, ביום קיץ חם אחרי בירה או שתיים תבקשו מהברמן שיקח אתכם לסיור קצר בתוך החדר הקפוא... 

Hobgblin

בירת אייל-חום , 4.9% אלכוהול .

ב1988 יוצרה לראשונה כבקשה מיוחדת מבעל פאב מקומי לכבוד חתונת בתו. מבושלת במבשלת וויצ'ווד – Wychwood Brewery. 

 בירה עוצמתית ומאוזנת בעלת גוף כמעט מלא. עשירה בטעמים קלויים ובעלת פירותיות ומרירות עדינה.

בשביל הטריוויה: מאחורי שם הבירה עומד יצור מסתורי ומיתולוגי אותו צייר אמן על אחת מחביות הבירה הראשונות שנמכרו. הבירה שהיתה עד אז ללא שם אימצה את היצור ששמו הובגובלין לשמה הרשמי.

Stella Artois

 בירת לאגר כהה מכילה 5.2% אלכוהול  / בירה בלגית . הבירה היא בירת לאגר כהה מעט מסוג פילסנר המבושלת בתסיסה תחתית. הבירה יוצרה לראשונה בשנת 1366 בלוון, שם ממוקמת המבשלה הראשית עד היום. בעלת ארומה עשירה וטעם מריר.

סטלה היא כוכב בלטינית ו-ארטואה הוא שמו של רוכש המבשלה ב-1717.

Tuborg Red

5.2% אלכוהול, טובורג רד הינה בירת לאגר ענברית (אמבר) , המאופיינת בעיקר בטעמי מאלט, צנימים ואפילו טיפה קרמל.  

הנמכרת החל משנת 1873.  טובורג רד מיוצרת במבשלת טובורג שבקופנהאגן, בירת דנמרק.

מכבי

בירת לאגר ישראלית בהירה, עשויה 100% לתת אירופאי משובח, בעלת 5% אלכוהול .

בירה מכבי יוצרה לראשונה בשנת 1968 וקטפה 4 מדליות זהב בתחרויות בינלאומיות נחשבות. היא נקראה על שם המכבים שלחמו ביוונים על מנת לשדר גאווה עברית בצאתה לשוק הבירות העולמי.

Hoegaarden

בירה חיטה בלגית מעורפלת  בעלת 5% אלכוהול. הוגרדן היא מבשלת בירה חיטה בלגית , שם המבשלה נלקח מהכפר שבו הוקמה לראשונה, כפר "הוגרדן" מבשלה זו על פי הערכות הוקמה בשנת 1445. בימים ההם הנזירים לא ידוע על מרכיב הכשות בבירה ולכן השתמשו בכל מיני עשבים ותבלינים להכנת הבירה.

 

Leffe Brown

6.5% אלכוהול, בירה מסוג אייל, הבירה כהה בעלת טעמים עשירים של קרמל וסיום ענוג של קפה

לף ברון היא יותר מרירה משמעותית מלף בלונד (ב-50%) אך מכילה כמעט אותו אחוז אלכוהול. מרירות הבירה מאוזנת על ידי מתיקותו של הסוכר החום המגיע מהשעורה הקלויה ומותאמת לארומה העשירה של הקרמל הקלוי והמומס.

Leffe Blond

 קרויה על שמו של מנזר, בדרום בלגיה,  שמאז 1240 ועד המהפכה הצרפתית ייצרו בו בירה בהתאם לכלליה הנוקשים של הכנסייה, והוא עצמו קיבל את שמו מפלג מים סמוך. 

לף בלונד היא בירה בלגית בהירה מסוג אייל, בעלת 6.6% אלכוהול, פירותית ומתובלת, גוף מלא וקרמי ואיזון מצויין בין הגוף לאלכוהול.  היא בעלת הסיומת מתקתקה ומרעננת

Gosser Dunkel

בירת לאגר כהה מעודנת ומדהימה, מתקתקה וקלה עם טעמים בולטים של קרמל, סוכר חום וקקאו. אחת הבירות הפופולרית ביותר באוסטריה שם היא מיוצרת במבשלה בעלת שורשים מראשית ימי הביניים / 4.5% אלכוהול

Paulaner Salvator

בירה חזקה מסוג דאבל בוק, 7.9% אלכוהול. 70 קלוריות לכל 100 מיליליטר בירה.  הבירה יוצרה החל משנת 1627 במנזר על שם הקדוש פרנסיס מפאולה שבמינכן לצריכה עצמית במשך 40 ימי התענית שלפני חג הפסחא. ימים בהם אסור לאכול אבל מותר לשתות. הבירה העשירה בקלוריות עזרה להם לעבור את הצום.

Guinnes

בירה כהה מסוג סטאוט. כהל בנפח: 5%, מכיל מים, לתת, שעורה (מכיל גלוטן), שעורה קלויה, כשות, תמצית כשות, ושמרי בירה.

בירה כהה מסוג סטאוט המבושלת במבשלת סנט ג'יימס גייט בדבלין, אירלנד, על ידי חברה בעלת אותו שם שנוסדה על ידי ארתור גינס, בשנת 1759. בירה גינס מכילה חנקן, בנוסף לפחמן דו-חמצני, במטרה להפחית את טעמה החומצי של החומצה הפחמתית, תוצר ההמסה של הפחמן הדו-חמצני במים. בזאת שונה גינס מבירות "אקסטרה סטאוט" אחרות.

Gosser Lager

בירת לאגר בהירה, נעימה וכה פופולרית באוסטריה, עד כדי כך ששמה הוא כמעט בגדר מילה נרדפת לבירה. מיוצרת במבשלה בעלת שורשים מראשית ימי הביניים.
כיום יש באתר המבשלה מוזיאון שהוקם היכן שהיו מלתיתים בעבר את הדגן.
כמו הרבה מותגים של קונצרן זה, גם הוא נותן חסויות להרבה ארועי ספורט כגון סקי וגולף.

Franziskaner Weissber

בירת חיטה גרמנית לא מסוננת בסגנון בווארי מסורתי. 5% אלכוהול .מיוצרת במבשלה עם שורשים במנזרים של ימי הביניים. מיוצאת לעשרות מדינות ברחבי העולם.

בשביל הטריוויה: המבשלות ספאטן ופרנציסקאנר התאחדו בשנת 1922 כדי לנסות ולהתגבר ביחד על הקשיים הכלכליים שנוצרו בשניםשלאחר מלחמת העולם הראשונה.

Estrella Damm

לאגר קלאסית בסגנון פילזנר, קלילה ומרעננת. טעמה עדין ומרירותה נמוכה, והיא נתפסת כמתאימה לשתייה בכל סיטואציה. הבירה עשויה חומרי גלם מובחרים ומבושלת באותו תהליך מוקפד מתחילת דרכה. 5.4% אלכוהול.
אסטרייה (בספרדית - כוכב) דאם היא מבשלה עצמאית המייצרת מאז שנת 1876 .
אסטרייה דאם - הכוכב של ברצלונה, היא בירת הבקבוק הנמכרת ביותר בספרד ונותנת חסות לקבוצת הכדורגל "בארסה".

Goldstar Unfiltered

"גולדסטאר אנפילטרד" (לא מסוננת). בירה זו עוברת את כל תהליך הייצור של הבירה, למעט הסינון משאריות השמרים, דבר שמשנה את טעמה, והופך את צבעה לענברי עכור.
גולדסטאר UNFILTERED פותחה במבשלות טמפו על ידי הברומייסטר הראשי של טמפו, דוד הרלינג. הבירה מאופיינת בתחושה סמיכה ובטעם פירותי חזק יותר, בעלת גוף מלא ומראה מעט סמיך ו"מעונן", ומעניקה את הטעם הגולמי והאיכותי של גולדסטאר.

בזלת פילזנר

בירת לאגר טרייה אשר עברה סינון רך,ניחנת במרירות עדינה שמורגשת בשתיית הבירה,אך אינה ניכרת בסיום לגימתה,אז מתגלה ניואנס דק,של מתיקות קלה.בירה קלאסית מרווה צימאון ומעוררת תיאבון.מתאימה לצד מגוון מאכלים החל מנישנושים ועד לסטייק בקר עסיסי.תהליך היצור-בזלת פיזנר עוברת תסיסה ראשונה במהלך שבוע,ולאחר מכן תהליך הבשלה במשך 4 שבועות לפני הבקבוק.

מכילה 4.9% אלכוהול.

Edelweiss Snowfresh White

בירת חיטה בהירה ומעורפלת בסגנון גרמני בתוספת תמציות טעם של עשבי תיבול יחודיים מהרי האלפים. קלילה, פירותית ומרעננת מאוד.
הבירה קרויה על שם אדלווייס - הפרח הצחור, הנדיר והמוגן הגדל בהרי האלפים בלבד, ואשר משמעות שמו היא "לבן אצילי". הבירה מיוצרת באוסטריה ומכילה 5% אלכוהול.

Kasteel Rouge

בירת אייל חזקה בגוון אדום עמוק, פירותית מאוד ומתוקה. מבוססת על הבירה הכהה של המבשלה (קסטיל ברון) אליה מוסיפים דובדבנים חמוצים לתקופת תסיסה מינימלית של חצי שנה.
ניגוד לרוב בירות הפירות הבלגיות המבוססות על למביק, בירה זאת מבוססת על בירה רגילה אליה מוסיפים פירות. מופצת בארץ גם בבקבוקים...

מלכה בהירה

בירה בסגנון אייל בלגי, המשופעת טעמי  רקע וארומות נהדרות של פירות הדר, הנובעים משימוש בכשות מיוחדת הנקרא Cascade. כאשר בתהליך היצור עצמו מוסיף אסף לביא לבישול הבירה גם קליפות תפוזים. הבירה עוברת שתי תסיסות טבעיות, תסיסה ראשונה במיכל התסיסה עצמם ותסיסה שנייה בבקבוקים עצמם. התסיסה בבקבוק מאפשרת את התפתחות טעמה של הבירה, התסיסה השנייה גם משאירה מעט משקעים בתוך הבקבוק לכן הבירה עצמה אינה צלולה, כי אם 'מעוננת'.  6.5% אלכוהול

Kasteel Tripel

קסטיל טריפל היה בירת אייל בלגית חזקה מאוד, בעלת אחוז של 11%.
יתרונה, מלבד הטעם הנהדר הוא שאין הרבה בירות טריפל המגיעות לאחוז מאוד גבוה של אלכוהול.

קסטיל טריפל משתמשת בלתת שעורה איכותי, המקנה לה טעם נהדר, ולאחר התסיסה היא אף מיושנת בחביות ברנדי צרפתי (!)

Weihenstephan

5.4% אלכוהול , בירת החיטה העתיקה בעולם, אשר מייצרת רצוף משנת 1040   , ישראל היא המקום הראשון בעולם בצריכת ווינשטפן לנפש. במבשלה עצמה אפשר למצוא 12 סוגים שונים של בירה.

הטעם העדין של החיטה עם ריחות ההדרים האופיניים לסוג הבירה הזה פשוט שובה את הלב. עיקצוץ של חמיצות נשאר קצת זמן לאחר הלגימה אך נעלם כאילו לא היה ומותיר אחריו רמז "תשתה עוד".
את המרירות של הכשות לא מרגישים בכלל, ולא צריך להרגיש, מדובר בבירת חיטה קלאסית ואין טעם להרוס דברים. מסורת היא לא דבר ששוברים.
יתרון גדול של הבירה היא שהיא לא מפוצצת בגזים ככה שאנשים שלא מתים על גזים , יוכו לשתות אותה בקלילות ולהנות מבירה נפלאה.

גולדסטאר

בירת לאגר ישראלית בסגנון פילזנר עם 4.9% אלכוהול. הושקה לראשונה בשנת 1950 ומיוצרת במפעלי טמפו בנתניה. גולדסטאר היא הבירה המובילה בישראל, עם נתח שוק של 33%.
גולדסטאר בושלה לראשונה בשנת 1950 על ידי הברומייסטר מנחם ברלינר ממבשלת "תעשיות בירה ארץ ישראל בע"מ".
הבירה כיוונה בתחילת דרכה לקהל חדש: חיילי צה"ל וצעירים. גולדסטאר נמכרה במחיר מוזל בקנטינות השקם, וזכתה להצלחה גדולה. בתחילה שווקה גולדסטאר כתת-מותג של הבירה המובילה של החברה, בירה נשר, ונקראה "נשר גולדסטאר".
בתווית הופיע הנשר המוכר של בירה נשר, אליו התווסף השם גולדסטאר.
גולדסטאר הייתה הבירה הישראלית הראשונה שנמכרה מן החבית. המקום הראשון בארץ שהציע גולדסטאר במזיגה היה פאב "המוזג" בתחנה המרכזית בתל אביב. בשנת 1985 נרכשה תעשיות בירה וגולדסטאר עימה על ידי חברת טמפו.

ללא אלכוהול (מיוחד לנהגים Beck's)

בירת לאגר בסגנון פילזנר המיוצרת בהתאם לחוק הטוהר הבווארי ועם שימוש במים רכים מאוד. זו אחת הבירות הפופולריות ביותר בעולם והגרמנית הנמכרת ביותר בארה"ב. 4.7% אלכוהול.

Franziskaner Hefe-Weisse Dunkel

בירת חיטה גרמנית כהה ולא מסוננת בסגנון בווארי מסורתי. 5.3% אלכוהול.  מיוצרת במבשלה עם שורשים במנזרים של ימי הביניים. מיוצאת לעשרות מדינות ברחבי העולם.

BARBAR

בירת איל בלגית מתוקה וקצת פירותית. לא כבדה יחסית לבירה בעוצמת האלכוהול שלה. הבירה מכילה דבש אמיתי, הנוסף בתהליך הייצור.

(8% אלכוהול)