השף ישראל אהרוני -דרך המשי

בתאריך: 19-12-2017
פתיחת שערים: 20:00
בשעה: 21:00

השף ישראל אהרוני -דרך המשי

ישראל אהרוני שף במקצועו, בעלים של שתי מסעדות סיניות באזור תל-אביב, עיתונאי ומזה 14 שנים כותב טור פופולארי קולינארי בידיעות אחרונות בו הוא מביא סיפורי אוכל מרתקים מן הארץ והעולם. אהרוני נסע ברחבי העולם לצרכי כתבות ותעד מטבחים שונים בעולם. מחברם של כמעט עשרים ספרי בישול בנושאים שונים (אוכל סיני, צרפתי, איטלקי, יהוד, בשר דגים ועוד). 

דרך המשי

שמה של דרך המסחר ותוואי ההליכה שנמתח מבירת סין הקדומה צ´אנג-אן, שיאן בשמה היום,  ועד לרומא. היא התחילה להיות פעילה במאה הראשונה לפני הספירה, ושימשה עד לקראת סוף האלף השני. "דרך המשי" אינו רק נתיב בודד, אלא תשבץ מורכב של דרכים מקבילות שחצו  זו את זו וקישרו בין קצות העולם, בין"מערב" ל"מזרח". אבל דרך המשי הייתה גם ערוץ התקשורת הגדול והחשוב של העולם העתיק ועליה נדדו תרבויות, בין מזרח ומערב, כשהן משפיעות לאורך השנים זו על זו וגם על התחנות הרבות והמגוונות שבדרך. 
אחד הדברים המעניינים המרהיבים וטעימים על דרך המשי הוא סיפורו של האוכל על דרך המשי: מה הקשר בין הפסטה האיטלקית לאטריות והדים-סם הסיניים, בקצה האחר של העולם ? למה הטורקים מכינים מאכלי "פילאף" לא רק מאורז אלא גם מחיטה ? מה הקשר בין האוכל ל האמא הבוכארית שלי לבין אוכל סיני וטורקי ? דרך המשי היא הקשר, שפורש סיפור קולינרי מרהיב שנע על ציר של זמן ומקום, ובונה הרצאה מרתקת ביותר.

הערות

יום שלישי 19.12

פתיחת דלתות 20.30 תחילת הרצאה 21.30 

כרטיס באתר 75 ש"ח

כרטיס בקופה 85 ש"ח

הזמן עכשיו!

להזמנה טלפונית ותמיכה טכנית 072-333-1152
ימים א׳-ה׳ בין השעות 08:30-17:30

כרטיסים

הרכישה באתר מתבצעת בדף מאובטח של חברת
להזמנה טלפונית ותמיכה טכנית 072-333-1152
ימים א׳-ה׳ בין השעות 08:30-17:30

הופעות נוספות